Feriehus Trogir, Ciovo, Split i KroatiaFeriehus Trogir, Ciovo, Split i Kroatia

Ved å registrere deg, jeg er enig i Trogir Kroatia Vilkår for bruk, personvern, Gjest tilbakebetalingsregler , og Host Garantivilkår

Already a member?

Feriehus Trogir, Ciovo, Split i KroatiaFeriehus Trogir, Ciovo, Split i Kroatia
Forgot password?

Don't have an account?

Øya Ciovo, Kroatia

trogir-strender-kroatia (10)

Ciovo er en øy som ligger i midten av Dalmatia, forbundet med byen Trogir med vindebro, og administrativt delt mellom Split, Trogir og Okrug.

Totalt areal av øya er 28,8 km2 og det er flere landsbyer: Okrug Donji (Nedre), Okrug Gornji (Øvre), Arbanija, Slatine, Zedno og Ciovo. Čiovo er ca 2 km fra fastlandet i øst (cape Marjan); på nord-vest, er det forbundet med fastlandet med vindebro (i Trogir).

Øya ble bebodd allerede i forhistoriske tider og de gamle romerne brukte å kalle det Boa (Bua, Bavo). Under det XV. og XVI. århundre kom omkringliggende befolkning til øya, og kjørte vekk tyrkerne. Sørsiden av øya er ganske ubebodd.

 

ciovo-strender-kroatia (6)

 

The Church of Our Lady of Prizidnica, med eremitt anlegg fra 1546, ligger blant klippene på sørøstsiden av øya. Landsbyen Slatine ligger på siden av øya som ser mot Split.

I lagunen Supetarska, er det en gammel kroatiske liten kirken som heter St. Peter. Byen Zedno ligger i innlandet, og der er kirken St. Maurice i feltet, et samlingssted for eremitter, og i sentrum av landsbyen er kirken Bl. John i Trogir.

Arbanija er en landsby ved sjøen ved det dominikanske klosteret St. Cross, som ble grunnlagt i XV. århundre. Klosterets kompleksitet har klosteret med den romslige hagen, og ganske interessant er den nordlige veggen bygget som en festning for bedre forsvar. I kirken er det også verdifulle malerier – arven fra XVII. århundre.

 

trogir-strender-kroatia (12)

I landsbyen Ciovo er det også et fransiskanerkloster fra St. Anthony, over hulen, tidligere eremitter ‘bolig, som har bevart sitt utseende fra XVII. århundre. Klosteret vokter kroner laget av forgylt sølv med juveler fra XIV. århundre, skulpturen St. Magdalene av Ivan Duknović, malerier hvorav den mest verdifulle er en laget av Jacopo Palma den yngre fra XVII. århundre.

Av mindre kirker på Čiovo, er kirkene St. Nicholas (XIV. Århundre), St. Andrew (VI./VII. Århundre), St. Peter (XVI. Århundre). Tidlig romansk Vår Frues kirke, som ligger ved sjøen, med renessansens kosttilskudd, er bygget til minne om seieren over innbyggerne i Split. Okrug (Okruk) Gornji og Okrug Donji, tidligere en del av Trogir, er i dag en uavhengig atskilt kommune med to kirker, kirken St. Tudor og kirken St. Carlo Borromeo fra det 18. århundre.

Siden øya Ciovo er en slags forlengelse av byen Trogir, tilbyr den en rekke muligheter for ferie, rekreasjon og bading, samt mange historiske monumenter. Middelhavs vegetasjon, skjærgårder med små idylliske små øyer, mildt klima og de vakreste strendene i skjulte bukter, gjør oppholdet ditt uforglemmelig.

Čiovo er i hjertet av Dalmatia og gjør det til et ideelt utgangspunkt for å utforske rik kulturarv og naturlige skjønnheter i Dalmatia. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til denne vakre øya!