Feriehus Trogir, Ciovo, Split i KroatiaFeriehus Trogir, Ciovo, Split i Kroatia

Ved å registrere deg, jeg er enig i Trogir Kroatia Vilkår for bruk, personvern, Gjest tilbakebetalingsregler , og Host Garantivilkår

Already a member?

Feriehus Trogir, Ciovo, Split i KroatiaFeriehus Trogir, Ciovo, Split i Kroatia
Forgot password?

Don't have an account?

Gastronomi i Dalmatia

kroatia-gastronomi-10

Gastronomi i Trogir er et typisk middelhavs ett, med massevis av fisk og annen sjømat, olivenolje, ost, pršut (skinke), og diverse kjøttretter. Men den lokale identiteten til Trogir oppnås gjennom to typiske retter, ‘Pašticada’ og ‘rafijol’.

 

kroatia-gastronomi-11

DALMATIAS

Selv om du finner spennende forskjeller fra øy til øy, er kjøkkenet i Dalmatia overveldende i middelhavsstil, og er påvirket fra handelsrutene som har gått sin gang i århundrer. Mange hevder at sjømat i Adriaterhavet er noe av de beste i verden på grunn av havets unike geografiske posisjon. Hemmeligheten ligger i enkelheten i forberedelsene – i tusenvis av år har lokalbefolkningen perfeksjonert teknikken for grilling av sjømat selv ned til skogen som brukes til å fyre bålet. En viktig ingrediens er lokal olivenolje dyrket av bønder langs kysten i pittoreske lunder av gamle trær. Derfor vil grillet fisk, hummer og skalldyr alltid være høyt på de fleste menyer, men spytte-steke lam og lokalt dyrkede grønnsaker bør heller ikke bli oversett. Andre spesialiteter er de mange typer øya oster og prsut, den lokale versjonen av parmaskinke. Det vil være kulinariske herligheter å friste deg, men et sunt kosthold kan fortsatt nytes. Uansett dine preferanser og smak er vi sikre på at når du prøver det, vil det lokale kjøkkenet gi deg god nok unnskyldning for å reise tilbake.

 

kroatia-gastronomi-6

KROATISK

Er heterogen, og er derfor kjent som “mat av regioner”. De moderne røttene går tilbake til Urslavisk og gamle perioder og forskjellene valg av matvarer og former for matlaging er mest merkbart mellom de på fastlandet og de i kystnære områder. Fastlands mat mer preget av tidligere Urslavisk og de nyere kontakter med de mer kjente gastronomiske bestillinger i dag – ungarsk, wiener og tyrkisk – mens kystregionen bærer påvirkning av den greske, romerske og illyriske, samt av den senere middelhavsmaten – italiensk og fransk. Alle øyer, holmer og klipper langs kysten og skjærgården.

 

kroatia-gastronomi-2

FISKEMARKED

Trogirs fiskemarked ligger i sentrum av byen på tvers av det grønne markedet. Den er åpen hver dag fra 7 om morgenen til 14:00. Den beste tiden å besøke er fra 8 til 11. På fredager når vi tradisjonelt spiser sjømat, kan du komme tidligere om morgenen, ellers vil det ikke stå så mye.

 

kroatia-gastronomi-3

DET GRØNNE MARKETED

Det grønne markedet ligger i sentrum av byen ved siden av broen. Den er åpen hver dag fra 7 om morgenen til 20:00. De fleste grønnsaker som selges er fra lokale landsbyer. Foruten grønnsaker kan du kjøpe egg, oster, lokale prosciutto, bacon etc … ved siden av det grønne markedet er noen slakterier som selger lokalt kjøtt.